e
Banner

Etiketler: tedarik zinciri



Cenk Karapınar: DeFacto'da Dijitalleşme



Cenk Karapınar / DeFacto Tedarik Zinciri Yönetiminden Sorumlu Genel Müdürü Yardımcısı




Tedarik zincirine katılan enerji


Yayın: 18-09-2018
Kategori: Ekonomi Gündemi

Altan Kabakçı - EMTA Group Lojistik Müdürü




Emsan ile iş ortaklığının 6 kriteri


Yayın: 15-01-2019
Kategori: Lojistik

Mutfakların vazgeçilmez markalarından olan Emsan, tedarik zinciri süreçlerini uçtan uca yönetiyor. Yurt içi dağıtımda Horoz, kargo dağıtımında Yurtiçi, ithalat taşımalarında denizyolu ve antrepo hizmetlerinde global ve uçtan uça çözüm sunan firmalarla çalıştıklarını belirten Emsan Ürün Kategori & Tedarik Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Arif Yıldırım, iş ortaklarını finansal sağlamlık, kalite ve sertifika yönetimi, sektör tecrübe ve referans, toplam satınalma maliyeti, esneklik ve sürekli gelişim kriterlerine göre seçtiklerini söylüyor. 




Morhipo.com tek merkezden dağıtımla verimliliği arttıracak


Yayın: 21-01-2019
Kategori: e-ticaret

E-ticaret sektöründe birçok ilke imza atan Morhipo.com, 3 ayrı yerden yönettiği operasyonlarını tek bir merkezde toplamaya hazırlanırken, aylık gönderi miktarını ise 4-4,5 milyon desiye çıkarmayı planlıyor. 2019 yılı içinde tüm Boyner grup şirketlerinin yeni bir depoya taşınacağının bilgisini veren Morhipo.com CFO’su ve COO’su Cem Yaşar Özey, “Bu depo içinde morhipo.com’a 45.000 m2 kullanım alanı yaratmayı planlıyoruz. 3 lokasyondan, 1 lokasyona taşınarak dağıtım ve toplama süreçlerimizde yüksek oranlı verimlilik yaratacağız” diyor. 




Rossmann sevkiyatta vites yükseltti


Yayın: 24-01-2019
Kategori: e-ticaret

Dünyanın önde gelen drogeriemarkt zincirleri arasında yer alan Rossmann, Türkiye’de 112 mağazasıyla hizmet veriyor. Yurtdışından ayda 40 tırlık ürün mal kabulü gerçekleştiren ve 200 civarında da yerli tedarikçi bulunan marka yaptığı iyileştirmelerle sevkiyat süreçlerini hızlandırmaya devam ediyor. Rossmann Lojistik Müdürü Sedat Hamdi Toygar, sevkiyatta KPI oranını %99,7’ye çıkardıklarını söylüyor. 
 




Turkcell’de dijital dönüşüm yolculuğu


Yayın: 21-11-2019
Kategori: Lojistik Vizyon

“Şirketler açısından olmazsa olmaz bir noktaya gelen dijital dönüşüm için doğru araçları kullanmak gerekiyor. Bunun yanı sıra içinde insan, süreç, organizasyon kültürü, tedarikçi-müşteri ve teknolojinin bulunduğu bir yol haritasına da ihtiyaç var. Tabii bir de yetenekli, tecrübeli, süreci kolaylaştırıp hızlandıran bir yol arkadaşına…” 
Ali Türk / Turkcell Tedarik Zincirinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı 




10 Soruda: Covid-19 ve Tedarik Zinciri


Yayın: 26-06-2020
Kategori: 10 Soruda

Covid-19’un pek çok Türk firması için tedarik zincirinin önemli halkalarından olan Çin, Batı Avrupa ve Kuzey Amerika’da üretimi ciddi oranda etkilediğini ve üretim ağlarında etkisi uzun süre devam edecek bir durgunluğa yol açtığını belirten KPMG Türkiye Strateji ve Operasyonlar Şirket Ortağı Serkan Ercin, “Şirketlerin bu dönemde geleneksel zaman serileri bazlı talep ve tedarik planlama modelleri yerine, daha esnek ve anlık değişimlerden kolay etkilenmeyecek analitik talep ve tedarik planlama modellerini uygulamaları gerekeceğini düşünüyoruz” dedi. 




Küresel Tedarik Zincirinde Kârlılık için Harekete Geçme Zamanı


Yayın: 19-08-2020
Kategori: Lojistik

McKinsey & Company, COVID-19’un küresel tedarik zincirinde yarattığı kırılganlıklar karşısında öncelik kazanan dirençlilik konusunda kapsamlı bir çalışmaya imza attı. McKinsey Global Enstitüsü, küresel çapta 23 endüstride doğal afetlerden siber saldırılara çok çeşitli kriz senaryolarını inceleyerek şokların maliyetlerini ve üretimde olası değişimi ele alan bir çalışma yayınladı. Rapora göre, endüstriler ortalama her 3,7 yılda, bir ay süren yıkıcı etkilere maruz kalıyor. Bunlar ortalama on yıllık süreçte şirketlerin yıllık kârlılığının yüzde 40’ına mal olabiliyor. Ekstrem bir krizde ise bu çok daha büyük bir maliyet kaybı anlamına geliyor. McKinsey uzmanları bu yıkıcı etkilerden korunmak isteyen kurumların tedarik zincirlerini yeniden yapılandırmaları gerektiğini vurguluyor. Pek çok kurum ve hükümetin aksiyon aldığı bu alanda, gelecek 5 yılda küresel ticaret akışı yüzde 25’e varan oranlarda farklı ülkelere taşınabilir.




Eczacıbaşı İlaç Pazarlama’da Tedarik Zinciri Transformasyonu ve Dijital Dönüşüm



Taner Volkan Yılmaz / Eczacıbaşı İlaç Pazarlama Tedarik Zinciri Direktörü




Türkiye lojistiğe, lojistikçiler teknolojiye yatırım yapmalı


Yayın: 01-10-2020
Kategori: Özel Röportaj

Bütün ülkelerin ekonomilerinin selameti için lojistiğe yatırım yaptığına dikkat çeken Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Türkiye’nin de jeo-stratejik alandaki avantajını dezavantaja çevirmemek ve Lojistik Performans Endeksi’nde daha üstte yer alabilmek için lojistiğe, Türk lojistik sektörünün de teknolojiye ve nitelikli işgücüne yatırım yapması gerektiğinin altını çizdi.